Velikonočna regata

Pred nekaj tedni je od 19.4.2019 pa vse do 21.4.2019 je v Portorožu potekala Velikonočna regata, katero smo si ogledali tudi jaz in moja družina. Na začetku nismo vedeli, da ravno v tem času, ko smo bili na počitnicah, poteka regata, a smo kaj kmalu ugotovili zaradi vseh posterjev, ki so bili po kraju.

Na regati se je prestavilo 449 mladih jadralcev iz 14 držav. Regata se je začela že v petek zjutraj pred Jadralnim centrom v Portorožu. Okoli 11. ure je regatni odbor prižgal zeleno luč in jadralci so se že odpravili proti morju. Proti poldnevu še je do jadralnega centra prijavilo pet novih skupin jadralcev. Proti 19. uri so se vsi jadralci vrnili do kopnega. Organizatorji te regate so ob koncu povedali, da so bili zelo zadovoljni s potekom tega dogodka, saj so uspeli skoraj v celoti izpeljati njihov program.

V soboto se je okoli 10.ure spet začela regata. Potek regate je bil podoben tistemu iz prejšnjega dneva, le da je v soboto ob povratku na kopno jadralce, čakajoče na rezultate, pričakal nagradni srečelov. Na njem so lahko osvojili veliko uporabnih jadralskih pripomočkov.

V nedeljo, 21. 4., so sporočili rezultate in zmagala je Lisa Vucetti iz Italije, ki je bila v razredu Optimist. Na drugo mesto se je uvrstil Luka Zabukovec iz jadralnega kluba Jadro Koper, na tretje pa Toni Messeritsch iz Avstrije.

Regata mi je bila od tega, kar smo mi vse videli, kar všeč, sploh ker si lahko od blizu videl vso delo, pripravljanje jader in tudi kako hitro je lahko veter uničil njihovo pot.

Tia, 8.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja