Na Bled

Med prvomajskimi počitnicami sem se tudi jaz odpravila na izlet. In ker nam mestni vrvež ni pri srcu, smo se odločili raziskovati naravo. Z družino smo namreč obiskali Bled.

Že zgodaj zjutraj smo sedli v avto in se odpeljali. Pot je bila dolga, a vredna. Najprej smo se odpravili na Blejski Vintgar. Tam so se pod nami razprostirali mogočni slapovi in izlivi reke Radovne. Hodili smo po pod skalo izklesanih poteh, se ozirali po kristalno čisti vodi in predvsem veliko fotografirali. Prizori so bili namreč čudoviti. Reka je glasno šumela, a to očitno ni motilo rac in ptic, ki so plavale v njej. Na polovici ogleda smo še prečkali most nad največjim slapom. Zrak je bil vlažen, zato smo v zraku občudovali tudi mavrico. Na koncu pa je sledila še pot nazaj, ki pa zagotovi ni bila nič manj pristna kot prva.

Bili smo na Bledu in vsi vemo, da ga ne smemo izpustiti. Odločili smo se torej, da bomo tudi mi prigriznili blejsko kremno rezino, ali po domače kremšnito. Sprehodili smo se ob jezeru, krmili race ter opazovali čolne. Vsega lepega pa je enkrat konec, zato se je tudi izlet moral končati. Počasi smo se odpravili proti domu.

To počitniško potovanje se mi bo za vedno vtisnilo v spomin, predvsem zaradi vseh slapov in narave. Upam, da bom vse to lahko še kdaj ponovila.

Mia Miholič, 8. b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja