Obisk vodnega agenta

V petek, 25. 1. 2019 je naš razred obiskal gospod Jože Cvetko iz Vodne agencije Podravja, da nam pove, kako ravnamo z vodo. Razložil nam je tudi o vodovodu, izvedeli smo kakšne cevi se uporabljajo, zakaj so cevi pod zemljo… Si predstavljate, kakšen bi bil naš planet, če bi bile cevi speljane po kopnem? Ste vedeli, da za eno prhanje porabimo približno 30 litrov vode???

O vodovodu in vodi smo se pri pouku učili že prej, a ne tako podrobno. Ta dan smo izvedeli veliko novih in poučnih stvari.

Fantje so dobili nalogo, da sestavijo cevi, ki jim jih je dal gospod. Pri sestavljanju jim je pomagala učiteljica Martina, dekleta pa smo jih opazovale in se spraševale le kaj bo iz tega nastalo? Ko jim je končno uspelo nekaj sestaviti je tudi hitro razpadlo.

Čas je hitro minil in preden se je gospod poslovil smo skupaj naredili filter, ki umazano vodo prečisti v čisto. Filter smo naredili iz vate, peska, oglja ter drobnega kamenja, ki smo jih po plasteh namestili v plastenko skozi katero smo potem zlili umazano vodo. Sprva sem mislila, da je nemogoče, da se lahko voda, ki steče skozi te snovi prečisti in prefiltrira, a sem se zmotila. Res je skozi pokrov plastenke pritekla čista voda.

Čeprav je bilo zunaj zelo mrzlo, se za mraz nisem menila, saj je bilo zelo zanimivo in poučno.

Rada bi tudi da veste, da smo mi in naša učiteljica VODNI AGENTI PODRAVJA. Naša naloga je opazovati učence, da pazijo na porabo vode. Seveda pa jim moramo biti mi vodni agenti za vzgled. Pitne vode nimamo v neomejenih količinah, zato moramo paziti na njeno uporabo. Upam, da se nam boste pridružili pri skrbi za naš lep, zelen Planet.

btrhdr
btr
btr
btr
btrhdr

Vodna agentka Podravja Ina Bohorč, 4.a OŠ Duplek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja