Kako preživeti šolo

Zdravo,

v današnjem blogu Vam bom razkrila skrivnosti o preživetju osnovne šole. Sedaj hodim v osmi razred, torej je za mano veliko težkih, a lepih let. Iz mojih izkušenj sem ugotovila, da obstajata dve bližnjici, ki ti lahko olajšata pot. Upam, da Vam bodo nasveti v pomoč.

Kot prvo je seveda učenje. Najti moraš svoj stil, seveda pa je najboljša metoda učenje sproti. Ampak dvomim, da kdo to počne iz veselja. Nečesa, ki nas ne veseli, pa ne moremo opravljati z odliko. Zato je bolje, da izberemo sebi primernejši pristop. Vem, da se ljudje učimo z različno hitrostjo in ne moremo doseči enakih rezultatov v istem času. A to nas dela posebne.

Torej, kot sem že rekla, obstaja več načinov učenja. Nekateri si snov posnamejo in jo nato znova in znova poslušajo. Spet drugim pomaga ustvarjanje izpiskov ter miselnih vzorcev. Če želite biti uspešni, pa morate zagotovo poslušati med poukom. Tako bo več kot polovica dela že opravljena. Zelo priročno je tudi, če si snov preberemo pred spanjem, saj si takrat zapomnimo največ.

V bistvu se učenja lahko naučimo. To nas po navadi ne skrbi preveč. Več nam pomeni družba, priljubljenost ter prijateljstva. Sliši se preprosto, a veliki večini je težko navezati stik in se sporazumevati. Skrbi nas njihovo mnenje. Seveda to ni prav, ampak priznajmo si, še nikoli se nismo pogledali, ne da bi razmišljali o tem, kako nas bodo ocenili drugi. Toliko se ukvarjamo s tem, da pozabimo, kdo smo. Pri svobodi nas omejujejo pravila družbe.

Ker pa v tem blogu dajem nasvete, bom s tem nadaljevala. Ni nujno, da smo zapostavljeni, ne rabimo se skrivati za drugimi. Najboljše je, da začnemo sklepati prijateljstva. To se na prvi pogled zdi zastrašujoče, pa ni. V osnovni šoli ste obdani z vrstniki, ki se spopadajo s podobnimi težavami in si čas krajšajo z enakimi interesi. Ni tako težko stopiti do nekoga in se spoprijateljiti. Vse je v naših glavah. Zato se ne bojte postaviti zase, ponuditi nekomu roko in je sprejeti. Šola je preprosta, če jo gledaš skozi mirne oči.

Upam, da sem Vam z nasveti pomagala.

Lepo se imejte,

Mia

2 misli na “Kako preživeti šolo”

    1. Kot prvo, hvala. V bistvu sem z mojimi najboljšimi prijatelji stik navezala takoj, saj imamo podobne interese. Ampak z novimi, še nepoznanimi ljudmi, mi je veliko težje. Preprosto ne vem kaj naj rečem in kako naj začnem pogovor. Upam, da sem ti odgovorila na vprašanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja