Čas

Čas nas spremlja celotno življenje. Mnogi se samo sprašujemo:” Kaj moramo še narediti?” in ”Kaj vse še imamo danes?”. Zato si težko vzamemo prosti čas, ko odmislimo čisto vse in smo samo mi in/ali nekaj najboljših prijateljev/ic. Danes vam bom v svojem blogu delila nasvete, kje vse se lahko sproščamo v različnih letnih časih.

Čeprav mnogi mislite, da morate za svoj prosti čas in sprostitev zapraviti veliko, denarja se motite. Prosti čas je tudi doma, ko si naredite limonado in popečete kokice in se usedete pred televizor ter gledate film ali pa kakšno serijo. Če pa niste tak tip človeka, vas lahko sprostijo tudi sprehodi v gore ali v parkih. Tako se boste sprostili in še kaj naredili za svoje telo. Raziskave pa so pokazale, da se kar 40% ljudi sprošča in svoj prosti čas nameni športu, nekaj manj pa glasbi ali pa kar obojemu. Fantje ga namenijo predvsem nogometu in košarki, ter igranju harmonike, bobnih in trobenti, punce pa plesu, odbojki in gimnastiki ter igranju flavte, violine in kitare. Pri glasbi pa nekateri govorijo, da so nekatera glasbila samo za punce, nekatera pa samo za fante, a to seveda ni res. Vsak ima svoje interese in svoje zmožnosti, saj moraš pri glasbi za nekatera glasbila imeti zelo dober posluh.  Seveda pa ni nič narobe, če uživate tudi na raznih prireditvah in nastopih. Mogoče pa ste dobili ali pa boste v prihodnosti igralec/ka. Sprostimo pa se lahko tudi s svojimi prijatelji. V vročih poletnih mesecih lahko izberete piknik ali skupinski ogled živalskega vrta in podobno. V zimskem letnem času pa lahko obiščete razne muzeje, galerije, ali pa se zabavate z igranjem družabnih iger.

V svojem življenju pa morate biti tukaj in zdaj, saj se stvar hitro spremeni in nadaljuje. Svoj današnji blog zaključujem z mislijo: ”Ne ozirajte se na to, koliko časa ste pustili za seboj. Osredotočite se na čas, ki ga imate zdaj. ”

Karolina Pernek, 8.b

 

10 odzivov na “Čas”

    1. Včasih pa res… Ko imam dosti stvari v glavi se mi zdijo dnevi prekratki, ko pa nimam nič za narediti ali se za naučiti pa se mi zdijo predolgi. Vendar ima dan vedno samo 24h in niti minute več, niti minute manj.

    1. Čas na naše življenje zelo vpliva. Mnogo krat smo preobremenjeni in sploh ne vemo ali bomo zmogli vse narediti v pravem času. Zato moramo zmeraj uživati v trenutku, ki ga živimo, tudi, če nam ni najbolj všeč.

  1. Kakšni pa so tvoji nasveti, iz tvojih izkušenj, da najdeš čas za vse potrebno, kaj moraš storiti v tistem dnevu, tednu?

    1. Meni osebno zelo pomaga, če si stvari, ki jih moram narediti, zapisujem v dnevnik ali planer. Tako si lahko tudi najboljše organiziram svoj prosti čas in na dogodke ali teste ne pozabljam. Lahko pa si tudi napišeš na list, kaj vse moraš narediti v tem tednu ali mesecu. List pa si potem obesiš nekje v sobi, tako da ga boš vsak dan videla in se spomnila na stvari, ki bi jih drugače pozabila.

  2. Res je, da imamo malo časa, ampak si je ga treba za družino in šolo vzeti. Ali je to problem, če si ne moreš vzeti časa niti za trenutek?

    1. Včasih je to velik problem, saj se naši možgani ne morejo sprostiti in odmisliti stvari. Ko smo z družino se moramo maksimalno sprostiti, ko pa delamo za šolo, pa moramo biti pri stvari, saj si tako snov lažje in hitreje zapomnimo. In če si čas pravilno in premišljeno razporedimo, bomo vsak dan naredili vse pravočasno in pravilno.

    1. Najbolje si je na dan vzeti vsaj 1h prostega časa, če pa ga imamo več in ga znamo dobro izkoristiti pa je toliko bolje. Prosti čas pa ni samo, če sedimo pred televizorjem ali telefonom. Prosti čas je tudi, ko se družimo s prijatelji ali gremo na trening ali v glasbeno šolo, zato, ker takrat počnemo nekaj kar nas veseli. Čeprav včasih mislimo, da nas dejavnosti, ki jih imamo v prostem času samo obremenjujejo, seveda to ni res, če to počnemo z veseljem in dobro voljo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja