Ah, to vreme

Tema, ki sem si jo izbrala za ta dan, je vreme. Pri pouku se je učiteljica šalila, da je ena izmed naših tem lahko tudi vreme. Medtem ko se je to enim zdelo smešno, sem jaz dobila idejo. Danes bom večinoma pisala o globalnemu segrevanju in mogoče o čem drugem.

Torej, če začnemo, kaj je globalno segrevanje, je segrevanje Zemljinega ozračja, za kar naj bi bilo krivo onesnaženje zraka. Zaradi onesnaženja zraka pa kasneje nastanejo ozonske luknje, ki  v Zemljino atmosfero spuste več sončnih žarkov, nakar bi se naj ozračje segrevalo.

Moja hipoteza je, da za globalno segrevanje nismo nujno krivi ljudje, saj je to lahko otoplitev, ker za vsako ledeno dobo nastane otoplitev in je to lahko samo daljša otoplitev. Veliko je bilo govora tudi o taljenju ledenikov, ampak smo ravno v tem času doživeli nekaj, kar že zelo dolgo nismo. Naša sosednja država ima ogromno zapadlega snega, še večje presenečenje pa je bilo, da je v južni Evropi zapadlo nekaj centimetrov snega, kar je povzročilo pravo zmešnjavo med domačini in tudi tujci. Ker pa res nastajajo ozonske luknje, se to potemtakem ne bi smelo zgoditi ali pa je res prišla samo hladna fronta. Ker pa ima Zemlja že vrsto tisočletij temperaturna nihanja, to ne bi smel biti tak problem za današnje čase.

Zdaj pa še nekaj preverjenih zanimivosti o vremenu, kot so ta, da je najbolj sušen kraj na svetu puščava Atekam v Čilah, najboj mrzel kraj na svetu Vostok na Antarktaki, kjer letna približna temperatura  -55,3 stopinj, najvlažnejši kraj na svetu je indijsko mesto Cherrapunji in najbolj zasnežen kraj na svetu Aljaško obalno gorovje, kjer letno pade več kot 25m snega.

To je vse za danes in se vidimo jutri, upam pa, da ste se naučili kaj novega o vremenskih razmerah po svetu.

Alina

2 odziva na “Ah, to vreme”

  1. Zanimiva tema. Pa se ti zdi, da bi ti lahko prenašalo tako mrzle temperature, ki so na Antarktiki ?

    1. Za nekaj časa mislim, da bi lahko zdržala, kasneje pa bi že pogreša tople temperature.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja