Vesoljci

Torej, kje naj začnem… Pri novinarskem krožku smo dobili prav posebno nalogo in sicer naj vsak dan napišemo blog o tem, kar nam prvo pade na pamet.

Tema, o kateri bi rada govorila, se mi zdi zelo veliko vprašanje za različne znanstvenike, pa tudi za vse ljudi. Morda ste že iz naslova ugotovili, da so moja današnja tema vesoljci. Moje mnenje je, da smo mogoče res sami v našem osončju, ni pa nujno, da smo sami v celem vesolju. No, če se najprej posvetimo neznanemu letečemu predmetu, ki ni nujno, da pripada vesoljcem, ker so to lahko samo naši potomci, ki so iznašli časovni stroj. Prva stvar, ki bi jo želeli vedeti, so neznane skrivnosti, kot recimo Egipčanske piramide, zato bi pa šli v Egipt in bi videli, kako so jih zgradili. Ker pa ne vemo natančnega datuma gradnje piramid, so verjetno dolgo iskali iskani datum, s čimer so se velikokrat pokazali ljudem, da smo zato začeli verjeti v vesoljce oziroma živa bitja, ki niso s tega planeta. Potem je pa možno, da so neznani leteči predmeti last vesoljcev, živa bitja, ki niso in nikoli ne bodo z našega planeta. Seveda pa ni nujno, da so vesoljci bolj napredni od nas, ker so lahko tudi bolj zaostali. Zdaj pa: Zakaj bi prišli na zemljo? Morda, ker tudi oni mislijo, da smo mi bolj napredni in bi radi od nas prevzeli tehnologijo ali pa kakšen drug izum?

Verjetno se ne boste vsi strinjali z menoj. Ker je to tako razširjena tema, je težko, da bi vsi imeli svoje mnenje, verjamem pa, da bomo enkrat razrešili to veliko skrivnost.

No, to je vse, kar sem mislila povedati o tej temi, tako da bom nadaljevala jutri. Nov dan, nova tema.

Alina Barbarič, 7.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja