Božiček za en dan

Vsi smo veseli božiča, kajne? Vsi nestrpno odštevamo dneve, vsak dan v pričakovanju odpremo novo okence v adventnem koledarju in razmišljamo o vseh velikih darilih, ki nas bodo pričakale pod božičnim drevesom. Ampak mnoge družine s strahom odštevajo čas do božiča. Sprašujejo se, kako naj kupijo darila, ko pa nimajo niti za hrano. Zato smo že tretje leto učenci in naši starši priskočili na pomoč, kolikor je v naši moči. Že tretje leto namreč sodelujemo v dobrodelni akciji Božiček za en dan.

Vsak razred na šoli je dobil ‘svojega otroka’. Otroci, ki smo jih dobili, so bili približno naših let, zato smo se lahko lažje odločili kaj mu/ji bomo prinesli, tudi na podlagi naših interesov. Vsak učenec je v šolo prinesel majhno pozornost. Vsa manjša darilca so se kasneje združila v eno veliko. Darila smo nato okrasili, jih opremili z imenom prejemnika in jih oddali učiteljici Valentini Gaberšek Jančič, ki je bila kot vsa leta organizatorka te akcije.

Menim, da je akcija Božiček za en dan prečudovita. Ima prelep namen, in dejstvo, da lahko pomaga vsak od nas, je krasno. Upam, da se ta akcija ne bo zavrgla in bomo v njej sodelovali še nadaljna leta, ker z vsako malenkostjo, ki jo prispevamo, otroku polepšamo božič.

Ajda Rojko, 8.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja