Kulturni dan: Sen kresne noči

V petek, 23. novembra, smo učenci od 6. do 9. razreda naše šole odšli na II. gimnazijo z namenom, da si ogledamo muzikal Sen Kresne noči. Ker se je predstava predvajala izključno ob 18. uri, je pouk potekal popoldne.

Ko smo prispeli na gimnazijo, smo od ravnatelja dobili prijetno povabilo v jedilnico. Tam smo se okrepčali z malico iz šole. Hitro zatem je ura odbila šest. Odšli smo v amfiteater.

V muziklu se premožen diktator Tezej pripravlja na poroko s Hipolito, kraljico še zadnjega domorodskega ljudstva ob izlivu reke Amazonke. Težave z ljubeznijo pa imajo še trije mladostniki. Hermija je zaljubljena v Lisandra, Helena pa v Demetrija. Nenadoma se Demetrij ogreje za Hermijo, predvsem zaradi njenega nesramno bogatega očeta, mafijskega šefa Egeja, ki Demetrija naravnost obožuje. Egej hčerko sili v poroko. Hermija in Lisander se odločita za beg, Helena pa njun načrt izda Demetriju. Istočasno se prepir zaneti tudi v vilinskem kraljestvu, kjer se kralj Oberon in kraljica Titanija prepirata zaradi Oberonovega skoka čez plot in njegovega nezakonskega sina. Po spletu Oberonovih čarobnih posredovanj se v tropskem deževnem gozdu, kjer se pobeglim zaljubljencem in vilinski kraljici pridružijo še amaterski igralci, ki pripravljajo poročni program, na kresno noč zgodi prava ljubezenska zmešnjava. Na koncu se vse uredi. Mladostniki so poparčkani, kot je treba, Titanija in Oberon se pobotata, Tezej pa s pomočjo magije spremeni diktatorjevo mišljenje.

Rezultat iskanja slik za sen kresne noči

Predstava je bila zelo zanimiva. Zabavno pa je bilo tudi to, da je vse potekalo v angleščini. Všeč mi je bilo, da so bile v predstavo vključene znane pesmi, da smo lahko prepevali ob njih, pa tudi to, da so bile v vsaki sceni prisotne izvirne koreografije, ki so muzikal še bolj popestrile.

Ajda Rojko, 8.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja