Božiček za en dan

Leto je spet naokoli in prihajajo božični prazniki. Vsak otrok se veseli daril pod božičnim drevesom. Ker pa vsi starši nimajo možnosti, da bi otrokom kupili obilna darila, smo se letos na naši šoli spet odločili, da izvedemo akcijo Božiček za en dan.

Akcija je namenjena otrokom iz socialno ogroženih družin in je na šoli potekala od 22. novembra, ko smo začeli zbirati darila, do 1. decembra, ko smo darila oddali. Že drugo leto zapored je povod za akcijo dala šolska specialna pedagoginja Valentina Gaberšek Jančič.

Najprej je vsak razred oz. oddelek izvedel ime in starost otroka, ki ga bo obdaril. Večinoma so bili otroci naše starosti. Nato je vsak učenec prinesel majhno pozornost, ki smo jih kasneje združili v veliko darilo. Darilo smo kasneje tudi ovili v pisan ovijalni papir in ga okrasili. Kasneje pa se je vsak razred ob svojem darilu tudi slikal.

Akcijo Božiček za en dan vsi podpiramo, saj je lepo, da tudi otroci iz socialno šibkejših družin doživijo božič kot vsi ostali. Upamo, da bomo otroke razveselili in jim z darili polepšali božič.

Ajda Rojko in Lia Horvat Zupančič, 7.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja