Šolska trgatev

V petek, 22. 9. 2017, smo se nastopajoči učenci ter učiteljici Marina Herman in Marjetka Bezjak četrto šolsko uro zbrali, da bi pripravili vse potrebno za trgatev.

Narezali smo peciva, naredili sendviče in še druge dobrote. Preoblekli smo se v starodobne Duplečane, dekleta smo si nadela krila in predpasnike, spletle smo si kite in si okoli glave zavezale rute. Fantje pa so si oblekli stare hlače, škornje ter modre predpasnike. Preden se je prireditev začela, smo še enkrat ponovili program. Nato so prišli učenci ter učitelji. Prišel je tudi gospod župan Mitja Horvat. Sicer so letos na trti, ki je stara 40 let, obrodili le trije sadovi.

Na začetku prireditve so harmonikaši zaigrali nekaj poskočnih pesmi, nato pa so Žana, Iris in Karolina predstavile klopotec, učitelj Simon Košti pa ga je v tem času sestavljal. A ker se klopotca ne sestavi kar tako, so harmonikaši zaigrali še nekaj pesmi. Ko se je klopotec začel vrteti, smo zaploskali, nato pa smo vsi odšli pred glavni vhod šole, kjer se je program nadaljeval. Ajda in Lia sta deklamirali svojo pesem, Ljudske pevke so nam zapele, predstavila se nam je folklorna skupina, ki je v ples vključila še ličkanje koruze. Nato je zapel otroški pevski zbor, za njimi pa še mladinski pevski zbor. Prireditev se je zaključila z vsem znano Golico. Ko se je program končal, smo vsi stekli proti dobrotam, ki se jih je kar vrstilo. Na mizah pred vhodom so bili marmorni kolač, jabolčni štrudel, gibanica, nekaj orehovo – čokoladnih peciv ter bučna semena in seveda obloženi kruhki.

Naslednje leto bomo trgatev ponovili in upamo, da bo trta bolje obrodila.

Mia Miholič, 7. b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja