Zaključni izlet v Ljubljano

V petek, 15.9.2017, smo se učenci 9. a in b razreda odpravili na zaključni izlet v Ljubljano. Pred šolo smo se zbrali ob sedmi uri in počakali da so vsi prišli. Nato smo šli na avtobus in se vozili približno 2 uri, s postankom v Trojanah.

Ko smo končno prišli v Ljublano smo se prvo odpravili v Muzej iluzij, kjer smo se razdelili na dve skupini. Prva skupina je šla v prvo nadstropje, druga pa v drugo. Najbolj zanimivo je bilo drugo nadstropje, kjer je bil tunel, v katerem si izgubil ravnotežje. V spodnjem nadstropju je bilo še nekaj zanimivih sob, kot npr. soba, v kateri izgleda, kot da si obrnjen na glavo, disco soba, … Ko smo si vse ogledali, smo si lahko še kaj kupili.

Potem smo si ogledali najpomembnejše znamenitosti v Ljubljani kot sta Tromostovje in Prešernov trg. Med ogledom je žal deževalo, vendar smo se vseeno zabavali. Čez nekaj časa smo se odpravili proti BTC-ju, kjer smo se vozili z gokarti. Vozili smo se v skupini po štiri in sicer vsaka skupina 10 minut. Medtem ko smo čakali, da druga skupina zaključi, smo lahko igrali namizni nogomet in se pogovarjali. Vožnja z gokarti je bila zelo zanimiva, vendar je prehitro minila. Nato smo šli v bližnji Mcdonalds, kjer smo imeli kosilo.

Čez pol ure smo se odpravili v Vodni park Atlantis, kjer smo se lahko kopali dve uri. Večina nas je najprej odšla preizkusiti tobogane, nekateri pa so šli v zunanje bazene in skakali v vodo. Te dve uri sta zelo hitro minili in že smo morali iz bazenov, se preobleči in si posušiti lase. Ko smo si punce uspele posušiti in razčesati lase, smo se lahko odpravili naprej. Ostala nam je samo še ena ura, katero smo imeli prosto v BTC-ju. Ta ura je bila premalo, saj si nismo mogli ogledati veliko. Potem smo se zbrali pred avtobusom in se odpeljali nazaj proti Dupleku.

Domov smo prispeli okoli 21.00 ure. Ta izlet je bil zelo zanimiv, vendar je prehitro minil.

Larisa Vauhnik in Nika Petrišič, 9.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja