Počitnice na II. gimnaziji

Prvi teden počitnic sem preživela na II. gimnaziji. Z Ajdo sva se prijavili v delavnico gledališče in muzikal.

Teden pred koncem šole mi je stric, ki je tam tudi učitelj, predlagal, da bi  se prijavila na počitnice na Drugi. Moji sestrici sta bili takoj za, jaz pa ravno nisem bila navdušena. Spraševala sem se, kaj če mi ne bo všeč in seveda kako bo, ko ne bom nikogar poznala. Nato sem dobila idejo. Odhitela sem do telefona in vprašala Ajdo, če bi hotela preživeti z mano počitnice na Drugi. Takoj je bila za, samo starše je še morala vprašati. Še tisti dan sva izpolnili obrazce na internetu ter po dolgem razmisleku izbrali delavnico gledališče in muzikal.

Kot bi mignil, je že bil ponedeljek, 27.6., prvi dan počitnic. Tam smo morali biti ob 8.00. Če prvič kam prispeš, te vedno zanima, kje je kaj in kakšno je tam. Pri nas je bilo enako. Takoj po malici nas je pozdravil ravnatelj ter nam predstavil vse druge delavce na šoli. Nato je imel krajši govor. Potem nas je popeljal po vseh nadstropjih in po vseh učilnicah. Po koncu ogleda smo igralci odšli v amfiteater v najvišjem nadstropju. Tam sta nas že pričakovala režiser Matjaž Latin in učiteljica plesa Maja Pihler Stermecki. Odložili smo svoje stvari in se usedli v krog. Vsak od nas se je predstavil, nato pa smo dobili svoja besedila in že smo se jih naučili. Prvi prizor smo obdelali že tisti dan. Ura je bila že 15.00. in odšli smo domov.

Torek je že prišel na plan in s tem tudi drugi dan na II. gimnaziji. Po malici smo se z Ajdo in Evo skupaj odpravile gor. Tokrat so imeli vajo z Matjažem in Majo tisti, ki hodijo k EST-ju (English Students’ Theather). Po nas je prišel prof. Vilijem Babič, ki tam uči glasbo in enega izmed najboljših zborov v Sloveniji. Z njim smo se naučili nekaj pesmi, kot so Daydream, Alice in the sky with diamonds, Boggie Wonderland,…

V sredo nas je ločilo le še nekaj ur do kopanja. Veliko smo vadili ter se izjemno zabavali. Pogledat nas je prišla mala šola ter učenci 4. in 5. razreda. Bili so navdušeni nad nami, v resnici pa so prišli z drugim razlogom. Hoteli so, da jim Bilbi, naša učiteljica Maja, zapoje Hvala za vijolice. Toda zgodilo se je obratno, oni so zapeli njej. Nagradila jih je z podpisi in tako je minil še en dan. Skoraj. Nagradila je tudi nas, z novico, da si lahko ogledamo ter oblečemo kostume iz Alice  in drugih muzikalov.

Vsi smo bili navdušeni, da se z II. gimazijo gremo kopat v Terme Ptuj. Zato je bil četrtek tudi tako poseben. Odpravili smo se po malici. Ko smo prispeli in kupili vstopnice, smo zunaj poiskali senco in se tam namestili. Po testu plavanja sva z Ajdo preizkusili vse bazene in tudi tobogane. Najboljši je bil rdeč, pa čeprav je namenjen tistim, ki so starejši od 14 let. Po kosilu se je pričela manjša nevihta, ki se je končala že nekaj minut kasneje. Spet smo lahko odšli ven, toda kmalu smo morali oditi. S sladoledom v roki smo odšli proti avtobusu, ki nas je odpeljal domov.

Zadnji dan počitnic na II. gimnaziji je bil v petek. Ta dan smo imeli zaključno prireditev, na kateri smo pokazali, kaj smo delali. Naša delavnica je točko znala na pamet in tako je učiteljica Maja predlagala še en ples iz novega muzikala Sen kresne noči. Presenečenje tistega dne za vse otroke je bila torta, samo za našo delavnico pa majice Alica v čudežni deželi. Po prireditvi je vsak otrok dobil priznanje in darilno vrečko. Z novimi prijatelji smo se poslovili v upanju, da se drugo leto spet vidimo. Starši so nato Tii, Taji, Ajdi in meni plačali pijačo za uspešen teden na Drugi.

Počitnice na drugi so bile zelo zabavne. Spoznala sem veliko novih prijateljev ter profesorjev in se naučila veliko zanimivega. Upam, da se bom počitnic na Drugi lahko udeležila tudi prihodnje leto.

Lia Horvat Zupančič, 7.a

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja