Let z letalom v Tunizijo

Nekega dne smo se odločili, da bi preizkusili kaj novega in odšli na morje tudi na kakšno drugo celino. Rezervirali smo počitnice v Tuniziji in smo radovedni, kako bo in se veselili, da bomo tudi spoznali drugo kulturo in hrano.

Zbudili smo se zgodaj zjutraj in spakirali kovčke v avto. Odpeljali smo se na letališče v Ljubljano. Vožnja je bila utrujajoča in kar dolga. Avto smo parkirali v garažo in se odpravili s kovčki na letališče, kjer smo morali oddati prtljago. Čakali smo par ur in se lahko končno odpravili na letalo. Za nas vse je bilo to prvo letenje z letalom, a je bilo odlično. Na letalu smo tudi dobili na njihov način pripravljeno hrano, z drugačnimi začimbami. Let je bil dolg, a zanimiv, saj smo opazovali naravo iz neba.

Končno smo prispeli v Tunizijo, kjer smo se odpeljali z avtobusi do prtljage. Ko smo jo prevzeli, so nas z avtobusom odpeljali do hotela. Pot do hotela je bila zelo drugačna, saj tam ljudje vozijo zelo grozno in če bi hotel prečkati cesto, bi moral stopiti na cesto, ker ti nihče ne bo ustavil in počakal, kakor je navada pri nas. Končno smo prispeli do hotela in tam dobili ključe od sobe. Prišli smo v sobo in razpakirali stvari. Takoj smo se tudi preoblekli v kopalke in se odpravili kopat. Plaža je bila čudovita, ker je bila peščena in tudi voda je bila čista. Vsak dan smo se po vsakem obroku tudi kopali, ali se pa malo sprehajali. Spoznali smo tudi veliko prijaznih, zanimivih ljudi. Ob večerih so bile organizirani modne revije, aerobika in razne druge animacije.

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli predpredzadnji dan jahat kamele. So zelo lepe živali, ampak takrat so zelo smrdele, ker so ravnokar prišle iz pohoda in so jih že peljali na nov pohod. Videli smo, kakšne hiše imajo, kako živijo… Ogledali smo si tudi, kako živijo beduini. Potem pa nam je tam gospa pokazala, kako peče kruh. Izlet je trajal šest ur, tri ure tja in tri ure nazaj. Bilo mi je zelo všeč. Predzadnji dan sva se z bratom še tetovirala. Bilo je zelo lepo. Uživali smo zelo, saj je bilo za nas vse novo. Moral si se navaditi, kar ni bilo tako lahko. Zadnji dan smo spakirali stvari že zgodaj in se odpravili na letališče, kjer smo še nekaj ur čakali, a smo končno nato lahko šli na letalo in smo odleteli.

Vožnja nazaj je bila zanimiva, gledali smo okolico, otoke Hrvaške. Končno smo pristali doma. Šli smo po kovčke in plačali parkirnino. Kovčke smo odnesli v avto in se odpeljali v Trojane na kosilo, ker smo bili že zelo lačni. Po kosilu smo se odpravili domov in se spočili.

Na počitnicah sem zelo uživala, spoznala veliko novih ljudi in tudi njihovo kulturo.

Amadeja Fideršek, 9.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja