Šport in špas

V soboto, 13.5.2017, smo se učenci šole, otroci vrtca in naši sorodniki ponovno zbrali na vseslovenskem športnem dogodku Šport in špas, tokrat že desetem druženju in gibanju vseh generacij. Vreme je bilo zelo lepo, zato smo večino dejavnosti izvajali zunaj.

Zbrali smo se za šolo, kjer smo pomalicali. Nato smo se odpravili pred šolo, kjer sta nas nagovorila ravnatelj Đano Novak in učiteljica Barbara Ivančič. Nato smo se na ritme dobre glasbe razgibali s Sanjo Zajc.

Učenci smo po razredih odšli vsak svojo pot. Nekateri so igrali T-ball, drugi so vneto tekmovali v vlečenju vrvi, igrali med dvema ognjema ali odbojko, se pomerili v namiznem tenisu, tekmovali na ovirah poligona, kjer so nam pomagali tudi odrasli, plezali po plezalni steni in se neizmerno zabavali.

Medtem so vrtčevski otroci igrali razne igre na travnatem igrišču pred šolo. Dobili so kartonček, na katerem so si prislužili štampiljko, če so posamezno igro uspešno opravili. Na koncu si je vsak zaslužil medaljo Šport in špas.

Gospa Betka Žičkar nam je pokazala vadbo na Pro Ski simulatorjih. Lahko smo tudi uživali v izjemnih namazih in napitkih društva Melisa, ali pa si kupili in poskusili okusen med in lepe izdelke iz voska pri gospodu čebelarju Božu Potočniku. Tisti, ki pazijo na svoje zdravje, pa so si lahko izmerili krvni pritisk pri Rdečem križu Dvorjane.

Ob koncu je prireditev zmotil dež, zato smo podeljevanje nagrad za najštevilčnejšo družino ter za najmlajšega in najstarejšega udeleženca izvedli v jedilnici. Bilo je zelo zabavno in komaj čakava  na naslednji Šport in špas.

Lia Horvat Zupančič in Ajda Rojko, 6.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja