Izlet v Tehniški muzej Slovenije in Hišo eksperimentov

V sredo, 19. aprila 2017, smo s sošolci imeli tehniški dan. Naša prva postaja je bil Tehniški muzej Slovenije v Bistri, kjer nam je učiteljica razdelila učne liste, nato pa smo se razdelili v dve skupini. Moja skupina je najprej odšla na ogled starih avtomobilov, limuzin, motorjev ter delovnih strojev. Ogledali smo si limuzine in avtomobile, ki so pripadali Josipu Brozu Titu. Nato smo odšli v drug prostor, kjer so nam pripovedovali o Nikoli Tesli in njegovih poskusih. Pokazali so nam delovanje elektrike in strel. Šli smo v prostor, kjer je bil včasih samostan. Tam so imeli razstavo bolniških strojev. Ogledali smo si tudi staro lokomotivo.

Foto: Pina Kramberger

Po ogledu v muzeju Bistra smo odšli proti središču Ljubljane, kjer smo obiskali Hišo eksperimentov. Tam smo bili 45 minut. Najprej so nam predstavili pravila pri opravljanju poskusov, nato pa smo se razdelili v tri skupine in vsaka je šla v svoje nadstropje. Poskusi so bili zelo zanimivi, najbolj všeč so mi bili poskusi z ogledali, saj so bili nekaj posebnega. Seveda smo se zelo zabavali.

Foto: Eva Zelnik

Po obisku Hiše eksperimentov smo odšli v središče Ljubljane, kjer smo imeli eno uro prostega časa. Nato smo se vrnili domov. Na izletu smo zelo uživali.

Eva Hergamas, 9. a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja