Ekskurzija v Planico

Sedmi razredi so letos sodelovali na likovnem natečaju, ki se je imenoval Z vlakom v Planico. Sodelovali so Neža Glonar, Žana Ivana Halužan Sagadin, Urša Koser, Laura Partljič, Lora Lorenčič in Anej Vršič pod mentorstvom učiteljice likovne umetnosti Andreje Flis. Sponzor tega likovnega natečaja so bile Slovenske železnice. Med vsemi poslanimi izdelki so izbrali 15 finalistov, ki je dobilo 50 kart za skoke v Planici in 50 kart za toplo malico. Med finalisti sta bili tudi OŠ Duplek in OŠ Korena.

Tako smo se v četrtek, 23. 3. 2017, ob 4.50 učenci 7. in 8. razredov odpravili proti Planici, kjer so na ta dan potekale kvalifikacije za petkovo tekmo. Vozili smo se približno štiri ure, postanek smo imeli na Trojanah. Ko smo končno prispeli na cilj, je bilo tam že veliko avtobusov, saj so si smučarske skoke prišli ogledat učenci iz različnih krajev Slovenije. Najprej smo potrebovali veliko časa, da smo sploh prišli do vhoda, ker je bilo toliko ljudi.

Ko smo si izbrali prostor, s katerega smo spremljali skoke, smo šli po malico. Ko smo pojedli, smo si ogledali prvi in drudi trening ter nato kvalifikacije. Najbolj razburljivo je bilo, ko so skakali slovenski skakalci, takrat so bili navijači najbolj glasni. Bilo je zelo zanimivo, kljub temu da so skakalci izgledali od daleč zelo majhni. Najbolj nama je bilo všeč, ko je kdo skočil preko 225 metrov in je zaigrala pesem Planica. Vse je bilo zelo zanimivo in kmalu so se skoki zaključili. Potem smo se premaknili na drugo stran, kjer so razglasili zmagovalca likovnega natečaja. Na žalost nismo zmagali mi. Nato smo se počasi odpravili do našega avtobusa in se odpeljali nazaj.

Ta izlet je bil zelo zabaven in nama bo še dolgo ostal v spominu.

Nika Petrišič in Larisa Vauhnik, 8.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja