Moj dnevnik: Šola v naravi, 3. dan

Sreda, 1. 2. 2017

Zbudili smo se kot vsako jutro ob 7.30. Odšli smo na telovadbo, nato pa na zajtrk. Po zajtrku smo se tako kot vedno odpravili na tek na smučeh. Ampak tokrat malo drugače. Tisti, ki jim je šel tek na smučeh malo bolje in so želeli iti, so se odpravili na pohod s smučmi v Italijo. Tisti, ki pa niso želeli iti in tisti, ki nas je kaj bolelo ali smo se poškodovali, pa smo imeli tek na smučeh na stadionu.

Na stadionu smo vadili klasično tehniko. Ko je bil čas za malico, smo se odpravili pogledat skakalnice, saj smo videli, da imajo skakalci trening. Ko smo prišli tja, smo odložili smučke in palice. Tam smo videli skakalce in med njimi tudi Petra Prevca, Domna Prevca in Jurija Tepeša. Vsi so se s sedežnico odpravili na skakalnico. Odločili smo se, da jih počakamo in si ogledamo njihove skoke. Nekaj časa smo gledali skoke, ko pa je skočil Peter Prevc, pa smo bili vsi nestrpni. Skočil je, se ustavil, nato pa odšel do trenerjev in jim povedal o razmerah in njegovem skoku. Potem je odšel mimo nas in učiteljica ga je prosila, če bi se lahko slikal z nami. Odgovoril je, da lahko in tako smo se slikali s Petrom Prevcem. Ker smo bili po slikanju sestradani, smo se hitro odpravili na malico, nato pa nazaj na smuči. Po teku smo odšli na kosilo in videli naše sošolce, ki so se vrnili iz Italije. Skupaj smo odšli na kosilo. Drug drugemu smo pripovedovali zgodbe, ki so se nam zgodile.

Po kosilu smo imeli prosti čas, nato je sledila orentacija. Najprej smo si ogledali PowerPoint prosojnice, nato pa smo odšli v učilnico, kjer nas je učitelj Miha naučil, kako se dela s kompasi. Odpravili smo se ven. Zunaj smo iskali strani neba. Ko smo jih vsi uspešno našli, smo spet odšli v učilnico in dobili 5 nalog, ki smo jih morali narediti s pomočjo zemljevida. Naša skupina je to naredila najhitreje in lahko smo se pričeli pripravljati za večerjo. Večerja je bila dobra tako kot ostali obroki. Po večerji smo si še ogledali film Zlati teptači, ki je govoril o tem, kako so včasih pripravljali skakalnico in kako jo danes. Nato smo se zamenjali z OŠ Grm in odšli v telovadnico, kjer smo igrali različne športne igre.

Po telovadbi smo bili pošteno utrujeni, saj je bil za nami še en dogodivščin poln dan, tako smo se odpravili v sobe, se uredili in zaspali.

Žana Ivana Halužan Sagadin, 7. b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja