Moj dnevnik: Šola v naravi, 1. dan

Letos smo se učenci 7. razredov odpravili v Šolo v naravi v Planico.

Ponedeljek, 30.1.2017

Zjutraj ob 6.45 smo se dobili pred OŠ Duplek in se okoli sedmih odpravili proti Planici. Ker smo se v programu šole v naravi odločili za tečaj teka na smučeh, smo zraven kovčkov in vse naše prtljage vzeli tudi šolske smučke in čevlje za tek na smučeh. Do Planice smo se vozli okoli dve uri in pol.

Ko smo prispeli tja, smo svoje kovčke peljali v depandanso. Potem smo se skupaj z OŠ Grm zbrali v učilnici, kjer nam je vodja doma povedal pravila v domu, predstavil učitelje, podnebje, vreme v Planici in veliko drugi stvari. Nato smo se odpravili v sobe, si razpakirali stvari, uredili postelje, po tem pa odšli na kosilo, kjer smo dobili sedežni red in povedali so nam, kako poteka postrežba, kje si lahko kaj vzamemo itd. Kosilo je bilo dobro. Sledil je tek na smučeh in učitelj Miha nam je povedal, da se dobimo v učilnici, v kateri nam bo povedal osnovne stvari o teku na smučeh. Veliko stvari o njem smo že vedeli, zato nismo dolgo razpravljali o tem in smo se kar se da hitro oblekli v smučarsko opremo in odšli ven na sneg, tekat na smučeh. Tekali smo klasično tehniko in se ob tem zelo zabavali. Tek na smučeh je trajal uro in pol.

Downloads1

Nato smo šli v dom in imeli prosto do šestih. Ob 6.00 smo odšli v spominsko sobo, kjer smo si ogledali film o zgodovini Planice in zgodovini skokov in poletov. Ko se je film končal, smo odšli na večerjo, po večerji pa smo odšli na nočni pohod z lučkami. Na pohodu smo si ogledovali letalnice, nordijski center in okolico. Izvedeli smo veliko različnih stvari o Planici.

Pohod je bil zelo utrudljiv, zato smo se po njem odpravili tuširat, ker pa smo imeli nekaj prostega časa, smo se tudi družili, za tem pa odšli spat.

Žana I. Halužan S., 7. b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja