4. b čez 20 let

Sem Tijana, stara 9 let in obiskujem 4. razred. V šoli smo dobili nalogo napisati prosti spis o tem, kaj želim biti, ko bom stara 29 let. O tem lahko zaenkrat le še sanjam, a moji želji sta sledeči:

Čez 20 let želim postati družinska zdravnica, ob prostem času pa bi poučevala klavir. In zakaj sanjam takšna poklica?

Mamina prijateljica je zdravnica, ki se posveča otrokom, bolnim in ostarelim. Kot zdravnica bi nosila belo haljo, poslušala bi srček, pogledala v grlo in ušesa, bolnim bi pa tudi predpisovala zdravila, za poklic zdravnice pa sem se navdušila tudi ob gledanju nadaljevanke Gorski zdravnik.

Tudi igranje klavirja, ki dnevno zavzema vsaj tretjino mojega prostega časa, me zelo veseli, o igranju klavirja pa je sanjala tudi moja mama, a žal je ostalo le pri neuresničeni želji. Res je, da vsak dan gledam mojega učitelja klavirja, ki gara ves dan, se z menoj muči in je mnogokrat tudi na koncu z živci. Kljub temu, da nisem angleček, pa sem mu za trud zelo hvaležna, saj brez njega ne bi dosegla tega, kar sem pri teh letih doslej že dosegla na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Za razliko od gospe zdravnice naju sotekmovalci, pa tudi njihovi učitelji, komaj pogledajo, ko točkovno dosežem izredno dobre rezultate, kaj šele, da bi mi čestitali in privoščili uspeh. Ne glede na vse težave, ki jih s svojim učiteljem uspešno premagujeva, pa bi rada svoje pianistično znanje prenašala tudi na mladi rod ter zlasti tudi na, če bo bog dal, svoje otroke. Izredno sem navdušena nad Mozartovo glasbo in na glasbo, ki je napisana v molu, zato ne bi rada, da bi klavir v mojem stanovanju bil le del pohištva in da bi se na njem nabiral le prah.

 Tijana Lamut, 4. b

Ko bom star 20 let, bom imel traktor, leseno hišo in otroke. Živeli bom v Trnjovski vasi. Po poklicu bom šofer tovornjaka. Imel bom ženo.

Rene Fradl, 4. b

Ko bom velika, bom po poklicu jahačica (tri leta). Delala bom v Lipici. Potem si bom zgradila jahalni klub. Imela bom šolo jahanja. Po poklicu bom tudi veterinarka. Imela bom svojega konja in psa. Imela bom mogoče tudi muco. Imela bom otroka, ki jima bo ime Lia in Mia. Mogoče tudi fanta. Živela bom na vasi. Imela bom svojo hišo.

Medeja Minih, 4. b

Jaz bom čez 20 let stara 29 let. Imela bom svojo kmetijo in šolo jahanja. Po poklicu bom učiteljica jahanja, živinozdravnica in zdravnica. imela bom svojega kužka in konja. Dobila bom svoje živali in njivo. Imela bom otroke in fanta. Delala bom v Lipici. Živela bom v vasi. Zgradila si bom hišo.

Naia Iršič, 4.b

Jaz bom čez 20 let stara 29 let. Nekaj let bom delala kot poklicna jahačica v Lipici. Imela bom konje in zgradila si bom jahalni klub. Bila bi tudi reševalka ali policistka. Živela bom na vasi. Živela bom tam, kjer živim že zdaj. Živela bom v Sloveniji. Imela bom tudi fanta in enega otroka. Živela bom svobodno.

Tia Bauman, 4. b

Čez 20 let bom delal na Youtubu. Imel bom družino in veliko prijateljev. Imel bom tudi hišnega ljubljenčka. Živel bom v Sloveniji. Star bom 29 let.

Alen Muršec, 4. b

Čez 20 let bom star 29. Imel bom službo in družino. Po poklicu bom nogometaš. Živel bom v Sloveniji. Želim si tudi hišnega ljubljenčka.

Izidor Horvat, 4. b

Ko bom star 29 let, si bom poiskal punco, ki bo pametna. Po poklicu bom nogometaš. Živel bom v bloku. Imel bom veliko prijateljev. Rad bi imel več denaraja. Ko bom odrasel, si bom kupil avto. Ko se bom poročil, bom imel fantka.

Enej Dančić, 4. b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja