Ogled operne predstave Don Pasquale

V četrtek, 5. januarja, smo učenci od 6. do 9. razreda odšli v SNG Maribor. Ogledali smo si opero z naslovom Don Pasquale.

V šolo smo prišli kot ponavadi, torej ob 7.30 in si skupaj s svojimi razredniki po učilnicah pogledali,kateri igralci bodo igrali naštete vloge in vsebino opere.

Nato smo se z avtobusi odpeljali do Maribora, kjer smo obiskali gledališče. Najprej smo v garderobi odložili vrhnja oblačila in nahrbtnike, nato smo se posedli na izbrane sedeže in počakali, da se opera začne.

Zgodba je bila sledeča – Don Pasquale, ki se želi na stara leta poročiti, nasprotuje zvezi svojega nečaka Ernesta z mlado vdovo Norino, saj ta nima primerne dote, ki bi mladoporočencema zagotovila stabilno življenje. Toda Don Pasquale, ki si na stara leta nadvse želi mlade neveste, se sam ujame v zanko, ki mu jo nastavi doktor Malatesta. Ta mu namreč predlaga poroko s svojo namišljeno “sestro”, ki ni nihče drug kot Norina. Poroka se po začetnem veselju izkaže za katastrofo, saj se v Norini prebudi speči zmaj in obrne Pasqualejevo življenje na glavo.Če bi radi vedeli, kako se zgodba konča, vas vabim, da si jo sami ogledate, ne bo vam žal.

IMG_247_b

Za nas, učence, so nastopali v skrajšani verziji, peli pa so večinoma v italijanščini, zato so nam bili v veliko pomoč podnapisi nad odrom.

Okoli 11. ure se je predstava končala in nekateri učenci smo ostali v mestu, drugi izstopali po postajah ali pa se pripeljali kar do šole.

Kulturni dan se je lepo zaključil in se vsakemu od nas za vedno vtisnil v spomin.

Tia Heler, 6. a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja