Božiček za en dan

Nekateri otroci živijo v socialno ogroženih družinah in jim starši za božič ne morejo podariti darila, ki si ga želijo. Zato smo se na naši šoli odločili, da bomo sodelovali v dobrodelni akciji Božiček za en dan.

20161202_114943
V šolski skupnosti nam je učiteljica Valentina, vodja šolske skupnosti, akcijo natančno predstavila. Dobili smo liste, na katerih so bili podatki otroka, ki ga obdarujemo (ime, starost, od kod prihaja in posebnosti). Vsak razred je dobil svojega otroka. Naloga predsednika in podpredsednika posameznega razreda je bila, da akcijo predstavijo svojim sošolcem in se nato skupaj dogovorijo, na kakšen način bodo zbrali stvari. V škatli je moralo biti nekaj za “cartanje”, šolske potrebščine, nekaj za osebno higieno, oblačila ter sladkarije. Časa za zbiranje stvari smo imeli približno en teden. Škatlo smo morali na koncu tudi okrasiti, kot pravo božično darilo.

20161205_112236

Vsak razred se je nato z okrašeno škatlo tudi slikal in fotografijo prilepil na velik plakat ob stopnišču. Na naslednjem srečanju šolske skupnosti smo darila odnesli v učiteljičin avto ter hišnikov kombi in onadva sta jih odpeljala v zbirni center v Mariboru.

20161205_121614
Zelo smo se potrudili in zbrali veliko stvari ter daril in srčno upamo, da bodo otroci teh daril veseli ter jim bomo z njimi polepšali božič.

Ajda Rojko, 6.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja