Šport in špas

V soboto, 14. 5. 2016, sta se naša šola in vrtec ponovno udeležila športnega dogodka Šport in špas.

Dan smo preživeli v prostorih šole, saj nam je slabo vreme onemogočilo gibanje v naravi. Kljub temu smo preživeli lep sobotni dopoldan. Športno druženje so nam omogočili tudi donatorji: trgovina Jager, sladoledarna Kremko in lekarna Duplek, za kar smo jim vsi udeleženci iskreno hvaležni. Dogodek smo izkoristili tudi za otvoritev Gibalnice, ki smo jo prejeli od Dobrodelnega združenja Koraki za korakce in si v ta namen oblekli njihove majice.

Otroci in učenci smo se s starši zbrali v jedilnici, kjer je ravnatelj vse lepo pozdravil in povedal, zakaj smo se zbrali in kako bo potekal dan. Najprej smo vsi otroci pojedli malico. Nato so vrtčevski otroci skupaj s starši in vzgojiteljicami odšli v šolsko telovadnico, kjer je sledilna slavnostna otvoritev Gibalnice. Otroci so z navdušenjem preizkušali vse ovire na poligonu, se plazili, skakali in zabavali. Potem so se umaknili v prostore vrtca, kjer so nadaljevali z raznimi športnimi igrami.

Učenci smo se razdelili po triadah. Učenci podružnic in prve triade so se v telovadnici preizkusili v poligonu. Učenci druge triade se tekmovali v premagovanju ovir in v drugih hitrostnih igrah. Učenci tretje triade pa smo v jedilnici plesali z znanim plesalcem Juretom Kranjcem, najpogumnejši fantje so kljub slabemu vremenu na šolskem igrišču igrali nogomet, nato smo preizkusili tudi novo gibalnico ter se za zaključek pomerili v odbojki.

ŠinŠ

ŠinŠ3

ŠinŠ1

Obiskala nas je tudi čebelarka gospa Suzana Lorbek. Lahko smo poskusili njene medenjake z orehi in med. Na voljo smo imeli tudi kruh s čemaževim namazom in čaj z zelišči društva Melisa. Kdor je želel, pa si je lahko izmeril krvni tlak.

ŠinŠ2

Prijetno druženje smo zaključili s podelitvijo priznanj za najmlajšega in najstarejšega udeleženca ter najštevilčnejšo družino. Hitro je minilo in upam, da bomo Šport in Špas še kdaj ponovili.

        Nina Pečar, 7.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja