Šola v naravi

V šoli v naravi sem preživela veliko nepozabnih ur.

Vožnja na Debeli rtič je bila dolga. Na poti smo dvakrat stali in videli soline. Bivali smo v paviljonu Morska zvezda. Mi smo bili v sobi številka 10. Spali smo na dvonadstropnih posteljah. Nad mano je spala Lili. Cel naš razred je bil v isti sobi.

Iskali smo skriti zaklad in se pri tem zabavali. Dobili smo različne naloge in z namigi ter z veliko zbranimi točkami našli zaklad in prišli do cilja. Odšli smo na pohod z vrtnarko in se pri tem naučili veliko novega. Imeli smo disko, modno revijo, reklamo za moški parfum, Debeli rtič ima talent… Na modni reviji je nastopala tudi naša učiteljica. Bila je odlična! Vmes smo odšli tudi na sladoled.

Kasneje smo se naučili pravilno plavati žabico, mrtveca, se potapljati, skakati v vodo in še veliko več. Bilo je zabavno vendar tudi malo naporno. Ampak se je splačalo, saj znam zdaj pravilno plavati. Segreli pa smo se v jacuzziju. Moja najboljša prijateljica in sošolka je bila v najboljši skupini. Vsaka čast! Ime ji je Lili.

Dvakrat smo obiskali plažo, tam iskali školjke in se malo tudi namočili v morju. Našla sem kar nekaj školjk in rakove klešče. Odšla sem k zdravniku, ker me je bolelo grlo in uho. Prijazna zdravnica in medicinska sestra sta mi izprali uho in mi pogledali grlo. Nič hujšega! Tam so mi izpadli kar trije zobje, zato je zobna miška morala priti kar trikrat na Debeli rtič. Med nekaterimi odmori in na plaži sem brala zase pa tudi sošolcema Simonu in Niku ter sošolki Lili. Brala sem jim knjigo o Minecraftu, ki sem si jo sposodila od sošolca. Večinoma sem se družila s Simonom in Nikom, malo pa tudi s sošolkami. Pogrešala pa sem tudi moje bližnje.

Imela sem se lepo.

Alina Lilek, 3.c

V torek, 3. 5. 2016, smo se tretji a, b in c odpravili v šolo v naravi na Debeli Rtič. Na poti smo se ustavili pri Trojanah in pomalicali.

Ko smo prišli na cilj, smo si iz avtobusa vzeli kovčke in potovalke. Z njimi smo odšli v paviljon Morska zvezda. Potovalke in kovčke smo razpakirali. Nato smo odšli na kosilo. Prišli smo nazaj v paviljon in se oblekli v kopalke, še prej pa smo imeli prosti čas. Odšli smo na bazen in imeli testiranje. Nato smo šli na večerjo in se pripravili za spanje. Ob desetih smo šli spat. Zjutraj smo imeli zajtrk. Po zajtrku smo spet šli na bazen. Nato pa smo imeli prosto. Med prostim časom smo lahko risali, spali, brali in bili zunaj, lahko smo tudi počivali. Potem smo odšli na kosilo. Hrana je bila zelo dobra. Oblekli smo se za bazen. Ko smo prišli do bazena, smo si nadeli kape za plavanje. Prva in druga skupina se je učila plavati žabico, tretja pa skakanje na glavo in žabico z glavo pod vodo, četrta pa plavati kravl. Ko smo prišli nazaj v paviljon, smo se pripravile za super frizure. Tam je zmagala Eneja iz 3. a razreda. Odšli smo spat.

Naslednje jutro so bili nekateri tako utrujeni, da smo jih morali kar dvigniti iz postelje. Oblekli smo se za zajtrk. Po zajtrku smo imeli plavalni tečaj. Imeli smo se super. Po plavalnem tečaju smo imeli skrit zaklad. Dobili smo zemljevid. Na prvi točki smo morali rešiti zabavno igro. Na drugi točki smo imeli orientacijo. Tretja točka je bila pri učiteljici Dariji. Tam smo imeli pantomimo. Za tretjo točko so sledile še druge. Na zadnji točki smo imeli skriti zaklad. Nato smo imeli kosilo, po kosilu pa plavalni tečaj, prosti čas, nato pa večerjo. Hitro smo pojedli. Ko smo prišli nazaj do paviljona, smo se pripravili na talente. Po talentih smo se oblekli za spanje in hitro zaspali.

Ko smo se zbudili, je bil petek. Tako kot vse druge dneve smo odšli na zajtrk, po njem pa na plavanje. Po plavanju smo imeli prosti čas nato pa kosilo. Po kosilu smo imeli na obisku vrtnarko. Za tem pa smo imeli plavalni tečaj. Po plavalnem tečaju smo imeli prosti čas, nato pa večerjo. Po večerji smo se spravili spat, pred tem pa si sortirali stvari.

V soboto je bil naš zadnji dan šole v naravi. Spakirali smo potovalke in kovčke, še pred tem pa odšli na zajtrk. Potem smo imeli prosti čas, nato pa kosilo. Ko smo prispeli do šole, so nas na parkirišču čakali srečni starši.

Neža Lonec, 3. a

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja