Obiskali smo Pop TV

V četrtek, 21.4.2016, smo člani dramskega in novinarskega krožka ter nadarjeni učenci obiskali Pop Tv. Prijavilo se nas je kar 45 tistih, ki smo si želeli videti prostore te televizijske hiše in Ljubljano, tako da smo avtobus napolnili do zadnjega kotička. Z nami so bili tudi učitelji: Nevenka Jesenik, Marina Herman, Natalija Kušar, Maja Ferk, Branko Krajnc in Tomaž Miholič.

Z avtobusom smo se najprej odpeljali v Ljubljano, vozili smo se uro in pol. Na avtobusu nam je učiteljica Nevenka podala vsa navodila. Med potjo smo imeli  desetminutni postanek za malico.

20160421_150214

Ko smo prispeli v Ljubljano, nas je  pričakal nekdanji učenec naše šole, Jure Bračko, ki nas je povabil na ogled. Razdelili smo se v dve skupini, šesti in sedmi razred ter osmi in deveti. Našo skupino je vodil novinar Pop TV, Martin Tomažin. Najprej smo si ogledali studio 24ur, kjer  smo naredili  skupinsko fotografijo. Nato smo si  ogledali studio Svet in spoznali voditelja 24ur, Janija Muhiča, Žana pa je z njim opravila intervju. Kasneje smo si ogledali, kako naličijo voditelje, novinarje ter delavce, ki se pojavijo pred televizijo. Izvedeli smo, da moške pudrajo pet minut, ženske pa cele pol ure.

Ogledali smo si studio, kjer snemajo Znan obraz ima svoj glas in Dan najlepših sanj.

20160421_160617

20160421_162901

Gospod Martin nam je  povedal, da ena kamera stane lahko  do 150.000 evrov. Ostale oddaje se snemajo v drugih nadstropjih, katerih nismo obiskali, saj nam je primanjkovalo časa. Odšli smo na svež zrak ter počakali na prihod druge skupine. Ko so prišli, smo skupaj odšli do avtobusa ter se odpeljali do stare Ljubljane. Ogledali smo si veliko zanimivosti kot na primer Zmajski in Mesarski most, ljubljansko tržnico, Plečnikov likalnik in druge, novinarji pa smo o njih na kratko poročali preostalim učencem.

20160421_172531

V centru Ljubljane smo imeli pol ure prostega časa. Nekateri smo odšli v McDonalds, drugi na sladoled, tretji so se sprehodili ob Ljubljanici, vsi pa smo se vrnili na mesto ob dogovorjenem času. Počasi smo se polni prijetnih vtisov odpravili proti domu. Ta dan bi večkrat ponovila, saj smo se imeli resnično lepo in se obenem veliko  naučili.

Lucija Koren, 6.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja