Kulturni dan

V petek, 6. 2. 2016, smo ob bližajočem se prazniku imeli na naši šoli kulturni dan. Začeli smo s prireditvijo. Učenci od 2. do 9. razreda so peli, plesali in igrali na inštrumente. Pričel je pevski zbor z Zdravljico, prikazali so nam tudi mnenja naših učencev, kaj pomeni kultura.

dsc_1931

dsc_1946

Prireditev smo zaključili z dramsko igro Malo drugačna Sneguljčica, v kateri je glavno vlogo igrala Žana Ivana Halužan Sagadin, zlobna mačeha pa je bila Lucija Koren. V tej različici Sneguljčice je kraljica še vedno hudobna in nečimrna, a zmedena, Sneguljčica in lovec prijazna, le da je lovec strašno neodločen, palčki, ki nimajo imen ampak funkcije, pa obiska Sneguljčice niti niso preveč veseli… V vlogi lovca je nastopila Laura Partljič, ogledalo je igrala Iris Gole, princ je bil Ian Luka Stanko, palčki pa Lora Lorenčič, Sara Mohorko, Kaja Breznik, Sara Glonar, David Ferčec in Ian Luka Stanko. Prireditev je trajala eno uro in vsi gledalci smo se imeli lepo.

maj slika

dsc_1968

Nato smo se 6., 7., 8. in 9. razredi odpravili v kino Kolosej v Mariboru ogledat film Moja sestra suhica, ki govori o drsalki, ki ima anoreksijo in njeni družini, ki ji želi pomagati. Film je bil všeč bolj dekletom kot fantom. Potem smo se odpravili proti domu.

Preživeli smo prijeten kulturni dan in tako počastili spomin na največjega slovenskega pesnika.

Maj Garb, 6. b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja