Večer poezije in mladosti

V času, ko se se bližali prazniki in novo leto, ko je vse dišalo po pravkar pečenih piškotih ali drugih dobrotah in so nas praznične pesmi spremljale skoraj na vsakem koraku, natančneje v torek, 15. 12. 2015, smo se v prazničnem duhu zbrali v Knjižnici Duplek učenci OŠ Duplek ter podružnic Dvorjane in Zg. Duplek.

DSC01622

Povezovala nas je ideja o večeru mladosti in poezije, ki smo ga dalj časa načrtovali s knjižničarko Tatjano Jamnik – pobudnico prireditve. Naš glavni namen je bil predstaviti predvsem slovenske pesnike ter širiti svoje znanje o njih in seveda tudi pričarati prijeten večer za vse obiskovalce. S precejšnjo suverenostjo lahko rečem, da nam je to tudi uspelo, saj smo na zanimiv način s triindvajsetimi točkami nastopajoči predstavili veliko pesnikov, med drugimi tudi Kajetana Koviča, Daneta Zajca, Borisa A. Novaka, Andreja Rozmana Rozo, Toneta Pavčka in druge, manjkale pa niso niti avtorske pesmi, ki so nastale na naših šolah in smo jih sedaj imeli priložnost predstaviti.

DSC01624

DSC01630

Z recitacijami pesmi in kratkimi predstavitvami vsakega avtorja nam je skupaj s knjižničarkinim nagovorom uspelo pripravili uro in pol dolg program, ki so ga poslušalci nagradili z glasnim aplavzom. Po končani prireditvi je sledila še kratka pogostitev in sproščeni pogovori, nato pa smo se počasi poslovili in odpravili nazaj v tople domove.

Če ste zaradi obveznosti letošnjo prireditev morda zamudili, naj vas pomirim s tem, da bomo podoben program pripravili tudi naslednje leto in nanj ste že sedaj vljudno vabljeni.

Ana Turk, 9. a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja