Kulturni dan

V torek, 22.12.2015, smo odšli na ogled lutkovne predstave. Šli smo v Mestno gledališče Ptuj. Tam smo si ogledali predstavo Rdeča kapica. Predstava mi je bila zelo všeč. Po predstavi pa smo si šli ogledat mesto Ptuj. Ptuj je najstarejše mesto v Sloveniji. Ogledali smo si tudi Ptujski grad. Sprehajali pa smo se po mostu, pod katerim teče reka Drava. To je bil zame zelo lep dan.

Marisa Špičko, 2.a

Gledali smo lutkovno predstavo Rdeča kapica. Bilo je zelo lepo. Nastopali so: Rdeča kapica, mama, volk, babica in lovec. Ko smo odšli na ogled Ptuja, smo hodili po pločniku, stopnicah in mostu. Na mostu je bilo veliko ključavnic, sicer ne vem zakaj? Ampak razgled nad Dravo, vauu! Nad mano je bilo veliko galebov, nekateri pa so plavali v Dravi. Zraven so še bile race in dva laboda. Pod drugim mostom, na katerem so vozili avtomobili, je plaval še eden labod. To je mogoce bil prometni labod! Videli smo tudi psičko brez lastnika. Uboga psička! Upam, da se ni izgubila.

Staša Alekseja Kukovec, 2.a

Odšli smo na avtobus. Sedel sem z Gašperjem. Na Ptuju smo najprej gledali predstavo o Rdeči kapici. Po predstavi smo odšli na Ptujski grad. Z Gašperjem sva se igrala igro “ne stopi na razpoko”. Na poti do avtobusa smo prečkali most čez reko Dravo.

Kevin Kacjan, 2. a

Ko se je končala lutkovna predstava, smo odšli na sprehod po Ptuju. Med sprehodom po cesti sem videl veliko avtomobilov. Ko smo prispeli do mostu, smo opazili pripete ključavnice. Teh ključavnic je zelo veliko. To je simbol ljubezni in večnosti. Na Dravi sem opazil veliko labodov, ki so plavali.

Klemen Gradišnik, 2. a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja