Ekskluzivna vožnja z rešilcem

V sredo, 16.12.2015, ni bil nič poseben dan. Prebolevala sem virozo, zvečer pa je bilo pestro s kašljanjem. Ob polnoči sem zaradi vročine spila žličko Calpola, ob 5. uri zjutraj pa sem se zbudila z otečenimi ustnicami in srbečico po celem telesu.

Ob sedmi uri sem se s starši odpeljala k zdravniku v zdravstveni dom, kjer sem dobila 4 žličke Ibuprofena in dve tableti proti alergiji. Šla sem tudi na bris grla, pri katerem je bil izvid negativen, zato so mi odvzeli še kri. Po odvzetju krvi me je koža vedno bolj srbela, nato sem začela izgubljati sapo. S starši smo odhiteli k zdravnici. Starša sta mi morala pomagati, saj sem komaj premikala noge. Ulegla sem se na posteljo, starša sta mi dvignila noge, da sem dobila več kisika v možgane. Sestra mi je na obraz dala masko s kisikom, druga sestra injekcijo proti alergiji, tretja mi je merila kisik in pritisk.

Prišla je reševalna ekipa in mi v žilo vstavila metuljčka. S posteljo so me spravili v rešilca in me odpeljali v bolnico. Tam so mi ponovno odvzeli kri. Niso vedeli, na kaj sem alergična, zato sem bila na dieti. Poležavala sem v ‘kinderpetu’ (bil je sicer velik), saj niso imeli več postelj, kmalu za tem pa sem jo dobila. Bila sem utrujena od vseh teh zdravil, vendar nisem mogla zaspati. Dobila sem tudi kosilo, a nisem imela apetita, da bi kaj pojedla… Sestre so me redno obiskovale in spraševale, kako se počutim. Dobila sem injekcijo v zadnjo plat, saj sem imela hudo koprivnico po koži. Ponoči so me sestre zbudile in mi ponovno dale injekcijo , saj sem spet dobila izpuščaje.

Sedaj imam koprivnice vedno manj. Odpustili so me domov s petdnevno dieto in s tabletami proti alergijami ter injekcijo, če bi ponovno oteženo dihala. Končno lahko spim v svoji postelji. Čakajo me še preiskave, da ugotovijo, če sem na ta zdravila alergična in katera sploh lahko vzamem ob vročini in bolečinah.

Lucija Koren, 6.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja