Veverica pekarica

Pred davnimi časi je veverica pekarica pekla torto z lešniki. Lisica je ukradla njen recept in šla domov. Od takrat naprej je veverica jezna na lisico.

Ian Hlebič, 2.c

Nekega nedeljskega dne se je lisica odpravila na potep. Hodila je in hodila, naenkrat ji je zakrulilo po želodcu. Zagnala se je proti kmetiji. Ko je prišla na kmetijo, se je počasi splazila do kokošnjaka in poskusila odpreti vratca. A bila so zaklenjena. Mislila si je, da je tam v daljavi, v gozdu in v sami goščavi mogoče kaj. Spet ji je zakrulilo. Malce je pohitela in že je bila tam. Natančno si je ogledala gozd in počasi stopala po mehkem listju. V daljavi je videla majhno pekarno. V njej je delala veverica pekarica. Neopazno se je splazila za pekarno. Veverica je ni opazila in je mirno prodajala slaščice. Lisica je pogledala skozi okno, a tedaj jo je veverica opazila in ugotovila, da je lisica strla orehe, katere ji je dal polh za zamenjavo lešnikove pite. Orehove luščine je vrgla lisici v obraz. Lisica je sklenila, da se kljub lakoti splača biti prijazen. Veverica pa je spoznala, da ni lepo ravnala, ampak morala se je braniti pred lisico.

Nikolina Štenta, 2.c

Nekega nedeljskega popoldneva je lisica hodila po gozdu. Iskala je nekaj za pod zob, ker je bila že pošteno lačna. Med iskanjem je zagledala veverico, ki poskakuje po drevju in nabira lešnike. Lisica jo je prijazno pozdravila in se pričela pogovarjati z njo. Vprašala jo je, kaj bo s tolikimi lešniki. Veverica je imela pekarno. Povabila jo je na lešnikovo pecivo. Skupaj sta odšli do pekarne. Tam je lisica zagledala ogromno peciva. Skočila je v pekarno in za seboj zaloputnila vrata. Pojedla je vse, kar je pridelala veverica in pobegnila skozi okno. Veverica je bila jezna. Drugi dan je lisici, ki je prišla po lešnikovo pecivo, zalučala polno pest luščin.

Tai Jaušovec, 2.c

Nekega dne je bil čisto navaden dan. In veverica je prodajala pecivo. Naenkrat pa uišššššš in peciva več ni. Veverica začudeno pogleda in je vsa pretresena. Pokliče veveričjo policijo. Ko policija raziskuje primer, policaj Janez opazi lisičjo taco na polici. Vsi policisti se ozrejo v tisto smer in vidijo za polico zvito lisico. Policisti so jo zgrabili in jo odpeljali v zapor.

Edvard Čepelnik, 2.c

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja