Strokovna ekskurzija

V ponedeljek, 9.11. 2015, smo se učenci 6. razredov odpravili na strokovno ekskurzijo v Maribor.

Zjutraj ob 7.30 smo prišli v šolo in se ob 7.40 odpravili na avtobus. Z avtobusom smo se odpeljali v Maribor, kjer smo izstopili na postaji na Glavnem trgu. Tako smo se sprehodili skozi staro mestno jedro, kjer smo videli prvo električno svetilko in mariborski grad.

IMG_0144[1]

Nato smo se odpravili do Muzeja narodne osvoboditve Maribor. Tam smo se razdelili v dve skupini. Naša skupina je odšla najprej na kratko delavnico, kjer smo se pogovarjali o glasbilih. Tudi sami smo si eno izdelali. Imenuje se čivink.

IMG_0203[1]

IMG_0150[1]

IMG_0179[1]

IMG_0299[1]

Po končani delavnici smo odšli na predstavitev naravne in kulturne dediščine. Po predstavitvi smo še odšli na ogled muzeja, kjer smo si lahko pogledali stare predmete oz. našo kulturno dediščino. Po ogledu muzeja smo še pomalicali in se nato odpravili v frančiškansko cerkev, kjer smo si ogledali orgle. Bilo je zelo zanimivo saj nam je učitelj glasbe Primož Kramberger zaigral na njih. Orgle so bila zelo glasne, a zvenele so tudi zelo lepo. Ogledali smo si tudi klaviature orgel. Imele so 3 klaviature in še veliko drugih gumbov.

IMG_0217[1]

IMG_0225[1]

IMG_0229[1]

Ko nam je učitelj zaigral pesmi do konca, smo se odpravili dalje na stražni stolp. Preden smo se odpravili gor, so nas učitelji spet razdelili v dve skupini. Ko smo se vzpenjali po stopnicah, je bilo zelo visoko in stopnice so bile strme. Ko smo prišli na cilj (torej na stolp), nas je tam dočakal neverjeten prizor. Iz stolpa se je videl celoten Maribor in bilo je resnično lepo. Slikali smo razgled, nato pa smo si šli ogledat sobo čuvaja, ki je prebival na stolpu. Sobica je bila zelo majhna, a lepa. Po ogledu sobe smo se počasi odpravili nazaj. Ko se še je vrnila druga skupina, smo odšli na Glavni trg, kjer smo čakali avtobus. Tudi med čakanjem smo občudovali lepo obnovljene stare hiše.

Tako je naš avtobus prišel in naša ekskurzija se je zaključila. Bilo je zelo lepo in še enkrat bi ponovila to ekskurzijio.

Žana Halužan Sagadin, 6.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja