Tutti-frutti počitnice

Letošnje počitnice so bile zelo pestre. Že na zadnji šolski dan smo se s sošolkami zabavale na praznovanju mojega rojstnega dne. Čeprav mesec kasneje, je bilo to praznovanje najboljše doslej, najbrž tudi zato, ker smo se končno lahko brezskrbno zabavale. Pred nami so bili težko pričakovani počitniški dnevi.

Že naslednjega dne sem v teh počitnicah prvič pakirala kovčke, saj sem s sestrično odšla na dvotedenski jezikovni kamp v Anglijo. Po celodnevni vožnji in spoznavanju novih prijateljev smo se ustavili v Parizu. Naslednje jutro smo se podali v Disneyland. Vožnjo z vlakcem po Disney Villageu, skozi labirinte do znamenitega Disneyevega gradu, smo zaključili v Walt Disney Studios in se po razburljivem, a napornem dnevu vrnili na avtobus, da nas pelje do našega končnega cilja, do Abbeya. Do Londona smo se peljali s trajektom. V poletni šoli Abbey Collaguea smo se pogovarjali in sporazumevali v angleščini, saj smo bili udeleženci z različnih delov sveta. Spoznala sem veliko novih prijateljev, z nekaterimi sem tudi ohranila stike. Na Collageu je billo zmeraj zanimivo. Po jutranjem bujenju smo pozajtrkovali ter se odpravili v učilnico, kjer smo imeli pouk. Utrdila sem znanje angleščine. Pouku so sledile zabavne aktivnosti kot so zumba, karaoke in podobno. Ko se je zvečerilo, smo se odpravili v disko ali na kakšne druge zabavne igre. Deset dni je minilo kot bi mignil in že smo se poslavljali – slovenski udeleženci smo se podali za dva dni še na ogled Londona. Zame nepozaben je znameniti Big Ben, palača kraljice Elizabete in Tower Bridge, za popestritev smo odšli v Muzej Madame Tousard, žal pa nismo imeli dovolj časa za obisk londonske znamenitosti London eye. Upam, da ga bom nekega dne še obiskala in si tudi podrobneje ogledala London. Od angleške prestolnice smo se poslovili na letališču, kjer sem se prvič peljala z letalom. Dnevi doma so prehitro minevali. Skoraj nikdar mi ni bilo dolgčas, saj sem se videvala s prijateljicami, včasih sem pazila tudi mlajšo sestro, dokler se z družino nismo odpravili še na morje. Na Hvaru smo preživeli nekaj mirnih dni, kjer sem si čas krajšala z branjem. Počitnice smo zaključili z obiskom Bohinjskega jezera, kjer smo se kopali in obiskali nekatere gorenjske naravne bisere kot jer na primer slap Savica in dolina Voje.

Počitnice so minile kot bi trenil. Bile so zanimive, napete ter polne pustolovščin, predvsem pa zelo raznovrstne. Čaka me naporno šolsko leto, ko se bo zame zaključilo neko obdobje, zato upam, da bom kaj podobnega lahko izkusila tudi prihodnje leto.

Lara Weingerl, 9.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja