Princesa in diamantni uhani

Nekoč pred davnimi časi je živela princesa, ki nikoli ni želela kaj dragocenega. Imela je tri starejše sestre, ki so najmlajšo sovražile. Imela je tudi dvanajst bratov, ki pa so jo imeli zelo radi.

Nekega dne je princesa v grajski kleti našla diamantne uhane, ki so imeli čudežno moč. Z njimi se je lahko spremenila v morsko deklico in vilo, sestre v grde žabe, brate pa v prelepe krilate samoroge. Popeljali so jo v svet vil in morskih deklic. Dežela se je imenovala Lali. Ko se je vrnila, so jo sestre pretepale, ker jim ni povedala, kje je bila. Le mami je lahko povedala, kje je bila, saj je bila zelo prijazna in jo je razumela. Oče ji je umrl pred devetimi meseci, ker je imel hudo bolezen. Imel je srčnega raka. Vsakič, ko je šla v svet Lali, se ji je moč spremenila. Tam so bratje imeli velik travnik, polnega krilatih samorogov. Sestre pa so uhani poslali v mlake Telile, kjer so bile v grdih sobah pod vodo. V Lali je spoznala princa vil in morskih deklic in dečkov. A vsakič, ko je bila tam, se je moč uhanov slabšala. Ko je dopolnila dvajset let, so uhani izgubili moč, a je še vseeno uspela rešiti princa in brate iz dežele Lali, sestre pa so ostale zaklete v mlaki Telile.

Princesa in princ sta se poročila, poroka je bila zelo vesela. Do konca svojih dni sta srečno živela, imela mnogo otrok, najmlajšemu sinčku pa sta podarila diamantne uhane.

Iris Gole, 6.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja